האם העבודה שלך הורגת אותך?
ארגון הבריאות הבינלאומי (WHO ) פרסם לאחרונה את ממצאי המחקר שלו לגבי 19 מחלות תעסוקתיות והמחלה המובילה המובילה בתקופה בין 2000-2016 היא "שעות עבודה ארוכות" כלומר: מעל עבודה של 55 שעות בשבוע.
שעות עבודה ארוכות גרמו למותם של 750,000 עובדים בעולם:
400,000 מתו מאירוע מוחי
350,000 מתו מאירוע לבבי
בנוסף, שעות עבודה ארוכות גורמים לשינויים התנהגותיים כגון: במחלות לב, כגון: עישון, שתית אלכוהול,
תזונה עתירת שומנים וסוכרים, הקטנת מספר שעות שינה, העדר פעילות גופנית ועוד. כל אלה יוצרים נזק למערכת כלי הדם לרבות העורקים, הוורידים והעורקים, המובילים דם אל הלב וממנו ( מחלות איסכמיות) ומגדילים את הסיכון לחלות.
מהמחקר עולה שאנשים שעובדים 55 שעות ומעלה בשבוע נמצאים בסיכון גדול יותר ב- 35% לחטוף שבץ
ו- 17% יותר סיכוי למות ממחלת לב איסכמית לעומת אנשים שעובדים 35-40 שעות.
המסר העיקרי מהמחקר של ארגון הבריאות הבינלאומי הוא ששעות עבודה ארוכות - הורגות!
בעידן של היום כשניתן לעבוד מהבית העבודה לא מסתימת במשרד אלא גולשת לבית, לכן מבלי לשים לב אנו עלולים למצוא את עצמינו מגיעים ואף חוצים את סף ה- 55 שעות עבודה ובכך נחשפים לסיכוני הבריאות הנובעים משעות עבודה ארוכות.
זו קריאה השכמה לתעשיות וחברות שבהן עבודת יתר הפכה לנורמה או אפילו סמל סטטוס. למשל בחברות הייטק, וחברות שירותים פיננסיים. אלון מסק – מנכ"ל טסלה ו- SpaceX , "התפרסם לאחרונה באמירה שלו " אף אחד לא הצליח לשנות את העולם על בסיס 40 שעות עבודה פר שבוע ". כלומר: יש ארגונים המעודדים את העובדים שלהם לעבוד כמה שיותר ואף "מפצים" אותם על ידי הטבות (ארוחות, חדרי כושר במשרד, ועוד)
לאחרונה התפרסם מקרה שבו אנליסטים בבית ההשקעות גולדמן סאקס פרסמו מכתב בניו יורק טיימס בהם הם התלוננו על שבוע עבודה של 100 שעות שפגע קשות בבריאותם !
ממצאי המחקר מאמתים את הטרנד הבינלאומי בה העבודה הפכה לעיסוק הדומיננטי ביותר בחייהם של מיליוני עובדים ומנהלים או מרצון או בשל דרישת החברה.
הבעיה של שעות עבודה ארוכות רלוונטית מאד לישראל. מסתבר שאנו בין 5 המדינות המובילות בעולם , והמובילים במדינות ה- OECD ב-50 שעות עבודה בשבוע ויותר.
התוצאה היא שישראל היא בין המדינות 'המובילות' ב- OECD במספר הכי נמוך של שעות פנאי שבועיות
שעות עבודה ארוכות פוגעת בעצמינו ובבני המשפחה שלנו כיון שלא נשאר לנו זמן פנוי להשקיע בהם וזה פוגע באיזון בין המשפחה לעבודה. ישראל היא בין 4 המדינות עם מדד "איזון בית-עבודה" הנמוך ביותר בקרב 36 מדינות בעולם
לאן כל זה מוביל?
אתה חייב לבדוק עם העבודה הנוכחית שלך היא עבודה קטלנית!
שאל את עצמך :
1. האם אני עובד יותר מ- 55 שעות בשבוע על בסיס קבוע? (זה גם כולל את השעות שאני עובד מן הבית)
2. האם זה משתלם לי בטווח הארוך לעבוד בעבודה הנוכחית?
3. איזה מחירים נפשיים ובריאותיים אשלם אם אתמיד בעבודה הזו?
4. מה אני עושה כדי לשנות את המצב ולעבוד פחות שעות?
חיים אורן
コメント